Boekstart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby.

En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal.

Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

Het landelijke project BoekStart voor baby’s stimuleert dit.

 

Boekstart is een leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s, en geeft adviezen om samen met je baby te genieten van lezen.

Boekentips zijn daarom heel belangrijk.

 

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

 

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem.

In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen.

Daar speelt BoekStart op in.

 

BoekStart stimuleert ook het voorlezen aan baby’s en peuters in de kinderopvang en peuterspeelzalen. Kinderen vinden het leuk om met z’n allen voorgelezen te worden. Een rustig momentje op een drukke dag.

Als ouder kun je ook vragen wat het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal waar je kindje naar toe gaat doet aan voorlezen. Hebben ze bijvoorbeeld een gevarieerd boekenaanbod, kunnen de kinderen zelf boeken pakken en maken ze iedere dag tijd vrij om voor te lezen.

 

Kinderboekwinkel Bolleboos heeft een grote collectie boeken voor baby´s en peuters.

Er wordt advies gegeven over het beste boek bij welke leeftijd, aan ouders, grootouders en leidsters in de kinderopvang en peuterspeelzalen.

Naast allerlei soorten boekjes zijn er ook aanverwante artikelen, die het interactieve voorlezen stimuleren zoals knuffels en spelletjes.