De verhalenfabriek van Vera en Lies

is een samenwerkingsverband tussen Verena Heeremans-Koppel, eigenaresse van Kinderboekwinkel Bolleboos en schrijfster van kinderboeken en Mies Delgorge, beeldend kunstenaar en verhalenverteller.

De verhalenfabriek had als doelstelling om het creatieve vermogen van kinderen te stimuleren en vergroten.

Doordat Mies Delgorge met pensioen is gegaan zullen ze samen geen voorstellingen met meespeeltoneel meer spelen. Wel zullen ze samen blijven fantaseren en verhalen verzinnen, die te boek worden gesteld.

 

Het nieuw te schrijven verhaal:

Onderwaterwonderwereld

Het is een zeesprookje gaat over Sebas Marinus, die met zijn ouders en kleine zusje Sterre naar een tropisch vakantieparadijs is verhuisd. Toen ze nog in Nederland woonden leek het een geweldig avontuur, maar nu hij er echt woont is het toch zo leuk niet.

Vader en moeder hebben het druk met het nieuwe bedrijf, zijn zusje is pas zes en de kinderen van het eiland spreken alleen maar frans en hij niet.

Sebas duikt onder met zijn  gameboy...

 

 

 

 

Produkten:

Rosa Bollebosa

Inhoud:

Vera en Lies vallen de kinderboekwinkel binnen en vragen aan de mevrouw om een spannend en geheim boek. Mevrouw Bollebosa haalt uit een grote houten kist een oud dagboek, dat met kettingen omsloten is. Grootvader heeft een doosje vol oude sleutels en een daarvan past op het hangslot.

Al lezende in het geheime dagboek komen ze veel te weten over het leven van Rosa Bollebosa, de grootmoeder van de mevrouw van de kinderboekwinkel, die zelfs in de eerste Elfstedentocht heeft meegereden, Sinterklaas heeft bezocht in Madrid en als spionne is opgepakt in de eerste Wereldoorlog.

Nog meer avonturen lezen? En het geheim ontdekken?

 

Het dagboek is nog te koop in de winkel.

Dit boek werd gemaakt voor de kinderboekenweek 2007. Van het verhaal werd ook een theatervoorstelling gemaakt door leerlingen van de Friese Poort, afd. theater.

Het meespeeltoneel van Vera en Lies kunt u nog altijd boeken.

Kosten: 100 euro per voorstelling excl. reiskosten

 

Wij eisen een verhaal

Inhoud:

In het suikerspinpaleis in Tiramisurie woont Prinses Lolita met haar ouders, Koning Holbertus Bolthasar Gijsbrecht de Tweede en Koningin Mus. Alleen ziet Lolita haar ouders vrijwel nooit. Ze wordt opgevoed door de Koninklijke Kenau, die haar opdrachten krijgt van de Koninklijke Protocolhouder Baron van Voor naar Achter.

 

Het enige lichtpuntje voor Lolita is Woelandt Wortel, de Koninklijke Muizenjager, die later bevorderd wordt tot keukenkracht.

 

Ze verzet zich tegen de gang van zaken door alleen te eten als haar een verhaaltje wordt verteld.

 

Maar dan raken de verhalen op en moet de Koninklijke Protocolhouder voor nieuwe verhalen zorgen. Maar wil hij dat wel?

 

Dit boek kwam tot stand  met subsidie van het OBW te Sneek.

In vier groepen 7 van drie scholen in Sneek  werd schrijf en illustratieles gegeven. Verena had de voorzet van het verhaal van prinses Lolita gegeven en de opdracht voor de kinderen was om verhalen te verzinnen, die aan haar vertelt zouden worden. Maar eigenzinnig als een echt verhaal is kwam het toch allemaal anders en werden de suggesties van 82 kinderen verwerkt in het verhaal.

 

In het spoor van Peer van Molkwerum. Deel 1 Roosmarijn

In het eerste deel van Peer zien we alles door de ogen van Roosmarijn, een 12 jarig meisje, wiens vader 2 jaar daarvoor is overleden. De moeder gedraagt zich alternatief en dat is niet altijd naar de zin van Roosmarijn. Zo moet ze tweedehands kleren dragen, waarmee ze op school gepest wordt.

De meester op school werkt ook niet mee. Hij heeft zo zijn lievelingetjes en daar hoort Roosmarijn zeker niet bij.

Na Kerst is In de klas een nieuwe jongen, Sven-Pieter gekomen. Zijn ouders zijn heel rijk en hij lijkt behoorlijk arrogant en wereldwijs. Roosmarijn kan hem wel schieten.

Tot overmaat van ramp koppelt meester Bakker Roos en Sven-Pieter samen om een werkstuk te maken. Na veel gebakkelei waarover ze het zullen hebben wordt na de vondst van een oud logboek de strijdbijl begraven. Ze gaan het samen in hedendaags Nederlands vertalen met de hulp van de pake van Sven-Pieter en het Scheepvaartmuseum.

In het logboek staat het spannende avontuur van Peer met de Duinkerkse zeerovers en hoe ze een schat veroverden en verborgen.

Sven-Pieter en Roosmarijn gaan op zoek naar die schat.

En dan blijken er meer kapers op de kust en wordt het in de kelder van een Duinkerks huis wel erg spannend.

 

In het spoor van Peer van Molkwerum. Deel 2 Sven-Pieter.

Dit boek verschijnt in het najaar van 2014.

Sven-Pieter is de hoofdpersoon. Zoon van rijke ouders, maar wat kan hij daarmee? Ze besteden nauwelijk aandacht aan hem.

Na een uitbarsting van frustratie tegen zijn moeder gaat hij een poosje bij pake en beppe en Roosmarijn logeren. Daar sleutelen ze aan de eindmusical, waar Sven-Pieter zich met de techniek heeft belast.

Ondertussen druppelen vertaalde stukken van het logboek van Peer binnen, die over zijn eerste zeereis naar Noorwegen gaan. Hij  sloeg overboord en begint een zoektocht naar zijn schip.

Na de musical vertellen Roos en Sven-Pieter aan zijn vader eindelijk het verhaal van Peer. Die is zo enthousiast, dat hij een vakantie in Noorwegen regelt in het gebied waar Peer verdwaald was.

Ze treden in Peers voetsporen. En Noorwegen blijkt erg groot en ruig.