Boeken 0-4

0-4 jaar

Boer Boris gaat naar zee. Ted van Lieshout en Philip Hopman

Prentenboek van het jaar 2015.

Op de boerderij is het altijd druk. Als boer Boris eindelijk op vakantie gaat, wil hij zijn kammetje, zijn knuffel en zijn koeien meenemen. Die passen natuurlijk niet allemaal in zijn koffertje. Maar daar weet Boer Boris wel iets op...

Gottmer 12.95.

 

Piep wil oversteken. Fleur van der Weel.
Piep wil met zijn knuffel de straat oversteken, maar het verkeerslicht springt op rood. Gelukkig komen er tijdens het wachten allerlei voertuigen langs, zodat de tijd voorbij vliegt. Een stevig prentenboek voor kinderen vanaf 12 maanden.
Querido. 6.95
Het boekenliefje. Helen en Thomas Docherty.
In elk huis, bij alle dieren, wordt er 's avonds voorgelezen. Maar dan beginnen alle boeken te verdwijnen. Een dapper konijntje wil het mysterie van de verdwenen boeken oplossen en ontdekt dat er een verdrietig klein boekendiefje rondsluipt, dat heel graag een boekenliefje wil zijn. Het zoekt iemand, die hem wil voorlezen.
Clavis. 14.95
Als iedereen slaapt. Konako Sakai.
Midden in de nacht wordt Hanna wakker. In huis is het stil en donker. Iedereen slaapt. Hanna sluipt de trap af en geeft de poes een kommetje melk. Zelf snoept ze van de kersen. Ze speelt met het speelgoed van haar zus. Een prentenboek over de magie van midden in de nacht.
De eenhoorn. 14.50
Piepkleine muis. Janis Ian en Ingrid en Dieter Schubert.
Piepkleine muis heeft alles wat zijn hartje begeert. Toch verveelt hij zich. Hij wil op avontuur! Maar het leven van een zeemuis valt niet mee, zeker niet als hij ontdekt wie de kapitein van het schip is. Op de cd zingen Janis Ian en Eric van Os het verhaal.
Lemniscaat 14.95.
Pas op, dit boek bijt. Nick Bromley en NicoleO'Byrne.
Pas op! Dit boek is niet wat het lijkt! Het verhaal begint heel lief met een klein eendje, maar al snel wordt duidelijk dat er iets in zit wat er niet hoort. Iets dat bijt. Die engerd moet zo snel mogelijk het boek uit.
Gottmer. 10.95
Koning Koen en de draak. Peter Bently en Helen Oxenbury.
Fantasievol verhaal op rijm. Koen Kaspar en Joris spelen de hele dag, dat ze drakenvechters zijn, met alleen een kartonnen doos, een laken en een houten zwaard. Maar als de avond valt zien ze donkere schaduwen op hen afkomen. Het lijken wel monsters!
De vier windstreken. 14.95.
Klop, klop, klop. Lucy Cousins.
Een speels vormgegeven prentenboek over een stoere kleine specht, die leert kloppen. Een boek vol gaten voor tastbaar voorlees en kijkplezier.
Leopold. 13.95
Klik voor andere zijde Snel naar huis, klaine muis. Britta Treckentrup.
Kleine muis wil naar huis. Daarvoor moet hij door het donkere bos, dat vol zit met wilde dieren. Maar het is zo donker, dat hij niet ziet welke dieren hij onderweg tegenkomt. Wil jij kleine muis helpen?
Gottmer. 12.95
Ik wil ook! Bibi Dumon Tak en Annemarie van Haeringen.
Kleine Konosja heeft een rodd tapijtje, dat hij voor alles en nog wat gebruikt: als hangmat bijvoorbeeld en als picknickkleed. Hij kan ermee van een heuvel af glijden of eronder schuilen als het regent. Alle dieren die het zien roepen: 'Ik wil ook!'
Querido. 14.95.

 

Mies van Hout. Daarbuiten loopt een schaap./ Op een grote paddenstoel. Lemniscaat. 12.95 per stuk.

2 prachtige prentenboeken, werkelijk een lust voor het oog, om samen met je kind te bekijken. De 24 liedjes zijn over het algemeen bij iedereen bekend en zullen de taalontwikkeling van het jonge kind stimuleren.